جشنواره کلیدواژه رایگان
آموزش های درسی رشته عمران

مقایسه سقف دال بتن و سقف کوبیاکس

سقف دال بتن و سقف کوبیاکس در این مقاله که توسط مهندس سجاد تیموریان (کارشناس ارشد مهندسی مدیریت ساخت) برای آی سیویل ارسال شده ، مقایسه شده است . در این مقاله ابتدا این دو سقف معرفی شده و مزایا و معایب گفته شده و در پایان به مقایسه آنها پرداخته شده است …

سقف دال بتن

 

سقف دال بتن
سقف دال بتن یک عضو سازه ای در ساختمانهای امروزی است. دالهای افقی بتنی مسلح، معمولا دارای ضخامتی بین ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر بوده و عمدتا در سقف طبقات به کار برده میشوند. از دالهای نازکتر نیز به عنوانسنگ فرش استفاده میگردد.
در بسیاری از ساختمانهای مسکونی و صنعتی، هنگام ساختن طبقه همکف، از پی و یا خاک زیر ساختمان، به عنوان تکیه گاه برای دالهای بتنی ضخیم استفاده میشود. در ساختمانهای بلند مرتبه و آسمانخراشها نیز با قرار دادن دالهای بتنی پیشساخته کم ضخامت در بین قاب های فولادی، سقف هر یک از طبقات را درست میکنند.

در نقشه های فنی، برای نشان دادن سقف دال بتن، به اختصار از  r.c.slab  یا . r.c  استفاده میشود

مفهوم کوبیاکس
اساس طراحی تکنولوژی Cobiax مبنی است بر سقف سازه ای با ویژگی سقف دال دو طرفه، مشابه سقف های بتنی دال دو طرفه مرسوم با این تفاوت که هسته بتن مرکزی در محل هایی که کاربرد سازه ای ندارد با گوی های توخالی جایگزین می گردد )جنس این گوی ها پلی اتیلن بازیافت یا پلی پروپیلن می باشد. بدین صورت که این گوی ها در حدفاصل مش های میلگرد بالا و پایین قرار می گیرند. با توجه به اینکه در دال های بتنی دو طرفه مشکل تحمل نیروی برشی وجود ندارد، مشکل طراحی این نوع سقف بر مبنای حذف قسمتی از بتن میانی و ایفای عملکرد دال دو طرفه می باشد. در فناوری Cobiax با حذف بار مرده غیرسازه ای خاصیت باربری دو محوره همچنان حفظ می گردد. همچنین با شکل گیری غشای بتنی مستحکم در قسمت فوقانی و تحتانی دال به همراه شکل گیری شبکه تیرچه های داخلی در دو امتداد در اثر قراردهی گوی ها در سرتاسر فضای میانی دال بتنی می توان باربری مناسبی را برای این دال متصور شد

لینک های دانلود
مطالب مرتبط
دیدگاه شما درمورد این پست
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها